Nieuwe methoden op school

Op de Octopus werken we met moderne goede lesmethoden. Indien een methode aan vervanging toe is, onderzoekt een werkgroep binnen de school de verschillende methoden die door de onderwijsuitgeverijen aangeboden worden.
Gedurende een schooljaar worden dan methoden bekeken en uitgeprobeerd in verschillende groepen.
Daarna nemen we in het team de beslissing over het aanschaffen van de methode.
Ieder schooljaar hebben we dan te maken met één of twee nieuwe methoden die er toe bijdragen dat het onderwijs op een goed niveau blijft.

Afgelopen schooljaar is een werkgroep op zoek gegaan naar een nieuwe methode voor rekenen. Wij hebben gekozen voor de methode: 'Wereld in getallen'. Deze methode richt zich op het verwerven van inzicht en op het oefenen van de rekenvaardigheden. Er is veel aandacht voor: oefenen, herhalen en automatiseren.